Trei moldoveni sunt bănuiți că ar fi săvârșit un dublu omor în Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii moldoveni au reținut trei bărbați cercetați penal pentru că au ucis în bătaie doi cetățeni ucraineni, la mijlocul lunii ianuarie, într-un cămin pentru muncitori din Praga.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a preluat pe 27 ianuarie de la autorităţile cehe o cauză penală în care sunt bănuiţi trei cetăţeni moldoveni de comiterea unui omor dublu în oraşul Praga, Cehia. Cauza penală a fost intentată de către poliţia cehă pe 12 ianuarie 2009.

Ulterior dosarul a fost remis Comisariatului de poliţie din sectorul Botanica care a continuat acţiunile de urmărire penală, în colaborare cu ofiţerii Comisariatului General de Poliție din Chişinău. Ca urmare, la 24 martie, au fost reținuți doi dintre suspecți, un tânăr de 27 de ani din Capitală și un bărbat de 46 de ani din or.Hâncești. Pe parcurs a fost stabilită complicitatea unui locuitor al or. Sângera în vârstă de 33 ani.

Potrivit datelor preliminare, cei trei suspecți lucrat pe un şantier de construcţii din Praga şi locuiau într-un cămin pentru muncitori. În seara zilei de 12 ianuarie 2009, bănuiții au stat la masă împreună cu alți colegi, după care între ei și doi cetățeni ai Ucrainei s-a iscat un conflict, care a degenerat în bătaie. Ucrainenii au fost bătuţi cu bestialitate de către suspecţi, iar ulterior au decedat din cauza leziunilor corporale grave. Făptaşii au dispărut de la locul crimei.

În prezent cei trei bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru omor şi riscă privare de libertate pe un termen de la 12 până la 20 ani sau chiar detenţie pe viaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite