Trei dosare de corupție pe numele unui polițist de la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul legii cu buzunarul larg a primit mai multe sute de euro pentru „facilitarea" accesului în incinta aeroportului a mai multor femei pe care le șantaja cu presupuse activități de prostituție. Polițistul corupt riscă până la zece ani de pușcărie.

Treci poarta aeroportului, lași o atenție polițistului de serviciu. Cam așa a găsit potrivit un așa-zis om al legii, care s-a ales cu trei dosare de corupere pasivă după ce a luat diverse sume de bani de la călătorii șantajați.

Primul dosar cercetat de ofițerii Anticorupție vizează însușirea a 100 de dolari de la o pasageră căreia polițistul corupt i-a cerut ulterior câte 300 de dolari pentru „ieșirile" și „intrările" de la aeroport.

Al doilea dosar pentru care este cercetat polițistul constă în șantajarea unei alte femei, căreia i-a fost comunicat faptul că se prostituează și de la care a acceptat 100 de dolari. În schimbul sumei, el s-a oferit să o ajute la trecerea frontierei.

Polițistul corupt mai e cercetat pentru încă un dosar, unde presta aceleași servicii, contra sumei de 500 de euro.

Pentru faptele lui, el riscă între 5 și 10 ani de pușcărie, până la 60.000 de lei amendă și privarea dreptului de ocupare a funcției deținute, pe o perioadă de la 2 la 5 ani.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite