Traian Băsescu i-a dăruit lui Nicolae Timofti o biserică şi un milion de cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova

Cu ocazia vizitei preşedintelui Nicolae Timofti la Bucureşti, Traian Băsescu l-a anunţat că-i dăruieşte o biserică de lemn în stil maramureşean care va fi amplasată unde va decide Preşedinţia de la Chişinău.

Băsescu a anunţat şi despre o donaţie de un milion de cărţi în limba română pentru Guvernul moldovean. Şeful statului român a mai spus că autorităţile de la Bucureşti vor menţine numărul de 5.000 de burse pentru tinerii din Republica Moldova, cu perspectiva ca în anii următori cifra să urce la 10.000.

CITEŞTE ŞI Nicolae Timofti, despre vizita în România: Ne dorim repararea unor greşeli care s-au comis anterior în relaţiile noastre bilaterale

„Suntem două state independente şi suverane, ne leagă limba, istoria, problemele şi necazurile care s-au abătut asupra românilor de-a lungul anilor", a declarat preşedintele României.

Băsescu i-a mulţumit lui Timofti că a ales să vină la Bucureşti după vizita la Bruxelles.

„Pentru noi este extrem de importantă semnificaţia acestui gest. Am avut discuţii care au durat mai bine de o oră legate de principalele probleme din relaţia bilaterală, dar şi legate de avansul Republicii Moldova către Uniunea Europeană într-un proces de realizare a criteriilor care să permită integrarea în Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti l-a invitat pe omologul său la Chişinău. „Am constat un progres deosebit în relaţiile noastre pe parcursul anului 2011. Ţin să aduc sincere mulţumiri domnului preşedinte pentru promulgarea legii privind ratificarea celui de-al doilea protocol adiţional la acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. Importanţa deosebită a acestui gest constă şi în faptul că acest suport financiar vine în circumstanţe destul de grele pentru România, condiţii economice, financiare“, a spus Nicolae Timofti, precizând că este la început de cale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite