Traian Băsescu: „Vrem ca Moldova să devină stat de frontieră al Uniunii Europene, şi nu tampon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ne dorim ca Republica Moldova să devină stat de frontieră al Uniunii Europene, şi nu tampon", declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu, după ce a fost întrebat dacă Moldova ar putea deveni o zonă tampon între Rusia şi NATO, în contextul amplasării scutului antirachetă care a fost vehiculată de presa de la Moscova.

„Cum vă imaginaţi că Republica Moldova poate fi un tampon? Pentru ce? Doar pentru că România are un număr de rachete pe teritoriul său? Nu. Când împreună cu partenerii noştri strategici pe linie de securitate, cu Statele Unite, am stabilit instalarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României, nimeni nu a luat în considerare că Federaţia Rusă ar putea fi un risc la adresa securităţii naţionale a României sau a unor state membre NATO", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu i-a dăruit lui Nicolae Timofti o biserică şi un milion de cărţi

„Aşezarea geografică a Republicii Moldova este sub anumite interese geopolitice a diferitelor state şi a diferitelor grupări şi eu sunt de părere că noi o să reuşim - nu pot să vă spun termenul, când - dar o să reuşim ca trupele ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova să fie retrase", a dat asigurări Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite