Traian Băsescu: „Noul Guvern va susţine aderarea Republicii Moldova la UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După întrevederea cu Nicolae Timofti, preşedintele Traian Băsescu a declarat că noul Guvern al României va susţine fără echivoc procesul de aderare a Republicii Moldova la UE.

"Aici vă pot da un răspuns ferm şi fără echivoc: nu există guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în p„Vă pot da un răspuns ferm şi fără echivoc. Nu există Guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în politica externă: România în NATO, România în Uniunea Europeană, relaţia strategică România-Republica Moldova",a declarat preşedintele Traian Băsescu, precizând că aceştia sunt trei piloni de politică externă fundamentală pentru România.

Traian Băsescu i-a dăruit lui Nicolae Timofti o biserică şi un milion de cărţi

„Sunt piloni recunoscuţi de toate partidele, indiferent de orientarea lor politică, deci niciun risc, indiferent ce Guvern se instalează la Bucureşti", a dat asigurări Traian Băsescu.

„Eu ştiu că România are faţă de Republica Moldova aceeaşi atitudine de relaţie de prietenie, de susţinere în toate direcţiile posibile: economice, sociale, politice. La etapa actuală, eu cred că susţinerea din partea României va fi semnificativă pentru realizarea ideii noastre pe care o considerăm ca o idee naţională, de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a spus şi Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite