Un crater de șase metri a blocat circulația pe tronsonul Cahul-Giurgiulești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto simbol
Foto simbol

Traficul trenurilor de mărfuri şi pasageri de pe tronsonul de cale ferată Cahul - Giurgiuleşti va fi temporar sistat, din cauza pericolului circulaţiei pasagerilor şi garniturilor de tren pe acest segment de cale ferată.

Șefii de la CFM au constatat alunecarea terasamentului căii la km 93 PC 3, cauzată de ploile abundente din ultima perioadă.

În urma examinării locului surpării s-au constatat următoarele: alunecări de terasament pe o porţiune de 10 - 12 m, la o distanţă de 1,80 m dintre traversă şi râul Prut, adâncimea surpării fiind de 6 m adâncime. „Este cea mai mică distanţă dintre linia de cale ferată şi râul Prut. Cu alte cuvinte, există riscul ca traversele căii ferate să cadă la propriu în apă" a declarat Vitalie Struna, directorul general al direcţiei „Calea Ferată din Moldova".

Conform legii este necesară suspendarea temporară a activităţii sectorului de cale ferată Cahul - Giurgiuleşti, până la înlăturarea defectelor depistate. Pentru a remedia situația este nevoie un buget de 350 milioane de lei. Responsabilii cer Guvernului o comisie ca să investigheze cazul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite