Tone de ajutoare medicale au ajuns în Moldova din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA a donat Republicii Moldova 15 tone de produse medicale
SUA a donat Republicii Moldova 15 tone de produse medicale

SUA a donat Republicii Moldova 15 tone de produse medicale, în valoare de 12 milioane de dolari, care au ajuns la Chişinău sâmbătă cu o aeronavă a forţelor aeriene americane.

Pe lângă acest ajutor, la Chişinău a venit şi un grup de lucrători medicali voluntari care vor împărtăşi din experienţa lor colegilor moldoveni. Premierul Vlad Filat, care a întâmpinat militarii la aeroport, a declarat că Moldova a primit medicamente vitale pentru sistemul medical din ţară.

„În lotul donat de poporul american se găsesc medicamente pentru boli grave şi frecvente, precum bolile cardiovasculare, diabet, alergii şi altele", a menționat oficialul. Medicamentele şi dispozitivele urmează a fi distribuite la 62 de spitale şi 42 de centre medicale. Ambasadorul american la Chişinău, William Moser, a spus că timp de 20 de ani de relaţii bilaterale, SUA a donat țării noastre ajutoare medicale umanitare în valoare de aproape 240 de milioane de dolari. Diplomatul a comunicat că proiectul din acest an constă din trei componente.

În primul rând, livrarea medicamentelor şi consumabilelor medicale de primă necesitate. Mai apoi, acordarea de instruire medicală în domeniul îngrijirii paliative şi, trei, proiecte mici de reconstrucţie la Spitalul clinic municipal numărul 4 din Chişinău şi la Şcoala internat din satul Lipoveni. Pe parcursul a 20 de ani, 34 de loturi de asistenţă au sosit în Moldova pe cale aeriană şi 1.395 de containere pe cale terestră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite