Tinerii pot deveni voluntari în cadrul Zilelor Europei în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele Europei în Republica Moldova vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Comrat în perioada 12 - 19 mai
Zilele Europei în Republica Moldova vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Comrat în perioada 12 - 19 mai

Tinerii care îşi doresc să devină voluntari în cadrul Zilelor Europei în Republica Moldova o pot face completând un formular până pe data de 4 mai. Sunt eligibili cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 ani, care vorbesc limba engleză.

În total ar fi nevoie de circa 150 de voluntari, care vor fi repartizaţi la fiecare ambasadă. Tinerii vor ajuta reprezentanţii misiunilor diplomatice - vor repartiza broşuri şi se vor implica în activităţile organizate în corturile ambasadelor care vor fi instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală.

Potrivit organizatorilor, Zilele Europei sunt o ocazie unică pentru fiecare tânăr de a celebra valorile europene, de a aduce mai aproape cultura europeană şi de a contempla Uniunea Europeană în toată diversitatea ei. „Ziua Europei îţi oferă posibilitate unică de a te simţi cetăţean european şi de a interacţiona cu reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor membre ale Uniunii Europene şi ale organizaţiilor UE în Moldova", susţin organizatorii.

Tinerii care doresc să devină voluntari trebuie să completeze formularul de concurs, care poate fi găsit pe site-ul www.eudaymoldova2012.org şi http://www.parlamentultinerilor.md. Formularele completate vor fi expediate pe adresa electronică eumoldova@parlamentultinerilor.md. Proiectul este organizat de Parlamentul Tinerelor în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene din Moldova.

Zilele Europei în Republica Moldova vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Comrat în perioada 12 - 19 mai. În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi amenajate, ca şi anul trecut, corturi ale misiunilor diplomatice care reprezintă statele Uniunii Europene. Teritoriul, denumit „Satul european", este locul în care vizitatorii vor obţine informaţii despre limba, cultura, tradiţiile şi bucătăria ţărilor europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite