Tinerii din Moldova își doresc să participle la luarea deciziilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La conferința de presă dedicată Zilei Tineretului s-au discutat mai multe subiecte referitoare la tinerii din Moldova
La conferința de presă dedicată Zilei Tineretului s-au discutat mai multe subiecte referitoare la tinerii din Moldova

Rolulul tinerilor în luarea deciziilor și construirea unui viitor mai bun, este subiecul Zilei Internaționale a Tineretului, marcată pe 12 august.

Eduard Mihalaș, președintele CNTM, susține că o cooperare activă între tineri și autorități ar spori nivelul de participare a acestora în mai multe sfere de activitate. „Implicarea tinerei generații în luarea deciziilor, ar oferi un mecanism prin care ei ar decide de ce au nevoie. Pentru că, 50 la sută din activitățile desfășurate pentru tineri, sunt de tip cultural sau sportiv și nu corespund necesităților lor", a spus Mihalaș.

Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, tineretul din Moldova are două probleme de bază, acestea sunt angajările la serviciu și locul de trai. El susține că locurile de muncă vor fi odată cu venirea investițiilor străine în Moldova. „La ora actuală sunt locuri de muncă, problema este ca acestea să fie bine plătite și să fie attractive pentru tineri", a declarat Cebanu.

Pentru a depăși problemele cu care se confruntă tinerii de azi, atât Ministerul Tineretului și Sportului, cât și Fondul ONU pentru Populație lucrează la proiecte care prevăd mai multe facilități și oportunități pentru tineri și angajatorii acestora.

De asemenea, Paula Redondo Alvarez-Palencia, asistent de programe în cadrul Misiunii OSCE, a afirmat că Misiunea este interesată să coopereze cu Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a înlesni includerea în mai multe activități a tinerilor de pe malul stâng al Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite