Timofti a luat locul lui Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti
Nicolae Timofti

Preşedintele Nicolae Timofti a luat locul primarului Dorin Chirtoacă în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii august. Şeful statului s-a clasat pe locul trei printre primii 10 cei mai influenţi politicieni în clasamentul făcut public de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon".

Primele două locuri nu s-au schimbat. La fel ca şi luna precedentă, acestea sunt ocupate de către premierul Vlad Filat şi, respectiv, vicepremierul Iurie Leancă, ministru al afacerilor externe şi integrării europene. Pe locul patru, în scădere cu o poziţie, s-a clasat primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Locul cinci este ocupat de spicherul Marian Lupu, iar locul şase - de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Vladimir Voronin, liderul PCRM, a urcat o poziţie faţă de luna trecută şi este acum pe locul şapte, iar locul opt, surprinzător, este ocupat de noul ministru de interne, Dorin Recean, care a urcat 31 de poziţii faţă de luna precedentă, când abia a apărut în topul celor mai influenţi politicieni, anunţă Info-Prim Neo. Locul nouă este ocupat de prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care a coborât două poziţii faţă de luna precedentă, iar ministrul justiţiei, Oleg Efrim, încă o surpriză a topului, a urcat şase poziţii şi s-a clasat pe locul zece.

Anatol Ţăranu, preşedintele „Politicon", a declarat că urcarea preşedintelui Nicolae Timofti pe pozitia a treia este o surpriză, chiar dacă era o creştere aşteptată datorită activităţii sale. Decalajul mare de note între primul şi al doilea clasat, Vlad Filat şi Iurie Leancă, vorbeşte că premierul este liderul de necontestat al vieţii politice din ţară, a mai spus Anatol Ţăranu. Cât ţine de urcarea surprinzătoare, cu 31 de poziţii, a noului ministru de interne, Dorin Recean, directorul Politicon consideră că aceasta se datorează faptului că Dorin Recean a dat până acum semnale că este un ministru activ şi pornit pe reforme.

La întocmirea topului celor mai influenţi politicieni ai lunii august au participat 35 de experţi, care i-au notat pe politicieni în dependenţă de influenţa acestora asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitate şi vizibilitate în sursele media, dar şi perspectivele politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite