Teleziunea on-line disponibilă și în Moldova (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Web TV
Web TV

Pe 11 iulie 2012 la Chișinău a avut loc lansarea primului proiect de televiziune on-line din Republica Moldova. WebTV.md repezintă un portal media on-line care include transmisiuni live ale canalelor ce emit pe teritoriul Moldovei, cât și înregistrări de producțiilor proprii ale canalelor televizate.

Cu sloganul "Dacă e la TV, e pe WebTV", site-ul aduce flexibilitatea și interactivitatea pe care o presupune internetul. Acum nu mai e nevoie de un televizor și telecomandă, pentru că WebTV transmite live posturile TV și poate fi accesat atât de la calculator, cât și de pe tabletă sau telefon cu sistemul de operare Android.

"Transmisiunea clasică prin eter și cablu este complimentată acum și cu retransmisia în internet. Am lansat WebTV în Moldova cu scopul de a furniza informația printr-un alt mediu, cel online, și de a permite astfel oamenilor să acceseze toate informațiile difuzate de canalele televizate pe o singură platformă", a declarat Ion Robu, co-fondator WebTV.

Fondatorii Web TV

În plus, WebTV este și un plan de rezervă în cazul ratării unei emisiuni preferate. Pe site este disponibilă cu acces gratuit o arhivă a emisiunilor și a altor programe produse local de posturile TV. Cele 61 de emisiuni înregistrate de la 21 de posturi TV sunt grupate după data înregistrării, categorie și canal de apartenență și pot fi foarte simplu accesate pe site la rubrica Arhivă.

WebTV deține dreptul de a înregistra emisiuni și de a transmite live posturile TV, având acorduri cu televiziunile și activeză în totalitate legal. "Ne bazăm pe onestitate și respectăm drepturile de autor ale canalelor TV, de aceea, am negociat cu fiecare post în parte, în primul rând transmisiunea live și mai apoi lista programelor pe care le înregistrăm și stocăm. Proiectul WebTV nu reprezintă un furt informațional, ci dimpotrivă, contribuie în mod legal la transmiterea datelor și distribuirea informațiilor media", a menționat Eugen Sîrbu, co-fondator WebTV.

Web TV

WebTV are elaborată o platforma tehnică proprie de transmisiune live a posturilor TV, iar emisiunile înregistrate se păstrează pe servere în Republica Moldova, ceea ce contribuie la asigurarea unei viteze de încărcare mai mare. Fondatorii WebTV au mai adăugat că pentru trasmisiunile live sunt folosite mai multe tehnologii și în funcție de numărul persoanelor care urmăresc concomitent un canal TV, tehnologiile se schimbă și se completează reciproc. Aceasta permite ca numărul vizitatorilor ce urmăresc live WebTV să fie nelimitat.

WebTV este primul serviciu integrat din Republica Moldova care adună canale TV pe o platformă unică și online. WebTV oferă servicii de transmisiuni live a canalelor TV, cât și înregistrări arhivate ale emisiunilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite