Televiziunea comuniştilor NIT a rămas fără licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova a retras în cadrul şedinţei de astăzi licenţa de emisia a postului de televiziune privat NIT pentru nerespectarea pluralismului de opinii. Decizia a fost votată de şapte din cei nouă membri.

UPDATE 15.35 Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, ne asigură că decizia CCA este pe bună dreptate. „Acest post de televiziune, cel puţin pe segmentul ştirilor, nu reprezintă o instituţie mass-media. Sunt de acord cu politicienii care susţin că acesta este mai curând un instrument ideologic al unui partid", susţine Petru Macovei.

"NIT nu trebuia să întoarcă lucrurile cu picioarele în sus"

„Probabil membrii CCA care au votat această decizia au exagerat un pic, dar dacă e să revenim la perspectiva consumatorului, acest post de televiziune nu poate exista în această formă. El trebuie doar să ofere dreptul la informaţie, să nu întoarcă lucrurile cu picioarele în sus. Libertatea de exprimare este un drept, dar nu unul absolut. În cazul în care dreptul unui la libertatea de exprimare loveşte în dreptul unui de a obţine informaţie corectă lucrurile sunt tratate diferit. Ei nu au ştiut să gestioneze acest drept democratic pe care îl oferă Republica Moldova şi societatea“, mai spune directorul executiv al API.

"O decizie politică"

UPDATE 15.30 „Este o decizie politică care demonstrează că actuala putere este neputincioasă în faţa propriului popor. A fost o televiziune incomodă pentru putere. Urmează să atacăm decizia. Noi credem în justiţia moldovenească. Avem speranţe că nu tot ceea ce înseamnă democraţie şi dreptul de expriare s-au consumat", a declarat Adela Răileanu, directorul postului de televiziune NIT.

Şefii NIT au declarat că vor ataca decizia în judecată. Postul TV are acoperire naţională şi promovează politica Partidului Comuniştilor. A fost deseori criticat în rapoartele de monitorizare a presei şi chiar sancţionat pentru lipsă de echidistanţă şi partizanat politic în buletinele de ştiri.

Decizia va intra în vigoare la publicarea în „Monitorul Oficial“, cel mai probabil mâine. Corneliul Mihalache, singurul membru CCA care a votat împotrivă, a declarat pentru Publika TV că hotărârea este una politică şi că a fost luată în cabinetele de vârf ale Guvernului. De asemenea, Mihalache a spus că este pentru prima dată în Republica Moldova când unui post TV i se retrage licenţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite