Tatăl moldovencei care se afla pe vasul naufragiat: „Am pierdut cinci ani din viaţă când am văzut ce se întâmplă cu nava Concordia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carolina Murzacova de 35 de ani, Constantin Mereuţă în vârstă de 37 de ani şi fiica lor Beatrice de 13 ani se aflau pe vasul italian ce a naufragiat Concordia. Tatăl Carolinei, Ion Murzacov, spune că cei trei au ajuns deja în Portugalia, însă că nu vor uita nicodată această vacanţă.

Ion Murzacov în vârstă de 63 de ani care se află alături de familia fiicei sale, în Portugalia, a povestit pentru „Adevărul" ce i-au spus tinerii la întoarcere, după ce au trecut prin calvarul de pe nava italiană de lux. „Exact în acea zi m-am trezit dimineaţa. Eram la lucru şi am venit repede acasă. Am întrebat-o pe soţia mea pe ce vas se află familia fiicei şi mi-a zis- Concordia. În acel moment am pierdut cinci ani din viaţa mea.

Toată ziua m-am uitat pe toate posturile de televiziune, cele ruseşti, locale, italiene etc", povesteşte Ion Murzacov. Bărbatul spune că tinerii, originar din Srăşeni, se află de ani buni în Albufeira. Nepoata merge la şcoală, iar părinţii ei muncesc în Portugalia. După ani de muncă părinţii au hotărât să meargă în vacanţă. „Fiica mi-a spus că a fost ca în Titanic. Mulţi pasageri de şocaţi ce erau nu puteau să-i ajute pe ceilalţi, dar ginerele meu a ajutat mai ulţi oameni", spune cu sufletul la gură bărbatul.

„Au venit acasă desculţi. Toate hainele le-au rămas pe acel vas. Acum sunt în oraş îşi fac toate documentele. Nu au nici telefoane nu au nimic, dar deja sunt acasă. În Italia au fost adăpostiţi de nişte italieni, oameni întâmplători care le-au dat mâncare, haine şi au avut grijă de ei", mai spune Ion Murzacov.

De asemenea, o femeie originară din Maroc, dar care locuieşte de mai mult timp în Italia, ne-a oferit câteva detalii despre ceea ce a văzut atunci când a mers la locul tragediei. „Pe la 21.00 am mers în preajma vasului şi am stat acolo până pe la 5.00 dimineaţa. Am stat acolo în tot acest timp pentru a oferi o mână de ajutor. Am ajutat mai mulţi oameni care se aflau pe vas printre care, probabil erau şi moldoveni", ne-a povestit femeia din Perugia.

Turiști ruși: „Echipajul de pe nava Costa Concordia era beat“

image

Scenariu repetat după un secol: Costa Concordia, scufundat aproape la fel ca Titanicul

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite