Tariful la caldură va fi majorat în toate oraşele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatorii doresc să înceapă cât mai târziu sezonul de încălzire. Nu au cu ce plăti
Consumatorii doresc să înceapă cât mai târziu sezonul de încălzire. Nu au cu ce plăti

În actualul sezon de încălzire vom plăti mai mult pentru energia termică, dar deocamdată nu se ştie cu cât. Majorări de tarif se vor opera atât în Chişinău, cât şi în celelalte oraşe în care există centrale termice. Scumpirea nu vizează doar oraşul Ştefan Vodă unde furnizorul de căldură a cerut micşorarea, cu 80 de lei, a actualului tarif.

SA „Termocom" cere o majorare cu 147 de lei a actului tarif în vigoare, de 898 de lei pentru o gigacalorie. Chiar şi în astfel de condiţii, în Capitală va fi cel mai mic tarif. CET Nord care încălzeşte oraşul Bălţi, doreşte un tarif de 1.056 de lei, cu 68 de lei mai mult ca până în prezent. Cea mai mare majorare, cu 714 lei, a solicitat-o SA „Reţelel Termice Cahul". Daca ANRE va accepta cahulenii vor plăti 1.641 de lei pentru o gigacalorie. O majorare considerabilă se va face şi la Glodeni, unde s-a cerut o majorare cu 511 lei şi se va ajunge astfel la un tarif de 1.350 de lei.

În prezent, consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare participă la o şedinţă publică în care sunt ascultaţi furnizorii de căldură, dar şi consumatorii. Victor Parlicov, director general ANRE, a spus că decizia privind majorarea tarifelor va fi luată în şedinţa de mâine, iar vineri va fi publicată în „Monitorul oficial".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite