Tarifele vechi pentru telefonia fixă vor rămâne în vigoare încă două-trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunţă că peste 2-3 luni, va examina şi aproba, cu consultarea Guvernului, tarifele la serviciile de telefonie fixă prestate de compania Moldtelecom.

În acelaşi timp administraţia ANRCETI precizează că această procedură va fi efectuată după desemnare a SA „Moldtelecom" în calitate de furnizor cu putere semnificativă pe piaţa de telefonie fixă. Totodată conducerea Autorităţii de Reglementare susţine în continuare necesitatea „implementării graduale a tarifelor la serviciile de telefonie fixă furnizate de Moldtelecom orientate la costuri şi eliminării practicii de subvenţionare încrucişată a serviciilor de telefonie locală din contul altor servicii prestate de acest furnizor, practică interzisă de legislaţia în vigoare". Potrivit unei note informative difuzate de Agenţie, „în ultimii ani veniturile obţinute de Moldtelecom din serviciile de telefonie locală acoperă doar 55% din costurile suportate de operator pentru furnizarea acestor servicii, iar deficitul de 45% este subvenţionat din veniturile obţinute din serviciile de apeluri internaţionale şi de interconectare cu alţi operatori".

Iurcu deranjat de piedicile în
calea concurenţei de pe piaţă

La rândul său, conducerea "Moldtelecom" susţine că este deschisă pentru un audit local sau internaţional şi se conformează deciziei Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei (ANPC) de sistare a procesului de ajustare a tarifelor la telefonia fixă.
Vitalie Iurcu, director general al operatorului naţional de telefonie fixă, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că tergiversarea acestui proces va crea piedici pentru dezvoltarea operatorilor alternativi pe piaţa telefoniei fixe.
Anterior, Moldtelecom a anunţat că va modifica, de la 1 martie curent, tarifele la convorbirile telefonice locale şi internaţionale. Prin urmare, apelurile în străinătate urmau să coste de două-trei ori mai ieftin, în timp abonamentele şi convorbirile locale, mai scump de câteva ori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite