Tarifele Moldtelecom provocă isterie în rândul consumatorilor şi nervi în alianţa de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scumpirea apelurilor locale, anunţată de la 1 martie, a adus sute de consumatori la sediul companiei. Oamenii se îmbulzesc să-şi facă abonamente noi, deşi intrarea în vigoare a tarifelor modificate, contestată de premier, este sub semnul întrebării.

Locuitorii din Capitală, speriaţi de majorărea tarifelor la convorbirile locale, au luat cu asalt Moldtelecom pentru a depune cereri ca să fie transferaţi la abonamentele mai ieftine. Şi asta deşi nu este clar dacă noile tarife anunţate de operatorul naţional de telefonie  vor intra în vigoare de la 1 martie.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, dar şi conducerea Moldtelecom au lăsat fără replică învinuirile lansate de prim-ministrul Vlad Filat, într-o dispoziţie semnată luni, precum că rebalansarea tarifelor ar fi ilegală.

Viorica Harea, de la serviciul de presă al Moldtelecom, a declarat că, deocamdată, „conducerea întreprinderii se abţine de la orice fel de comentarii“. Iar vicepremierul Valeriu Lazăr a spus că va face o declaraţie oficială în câteva zile. „Prefer să abordez profesionist aşa gen de subiecte.Este mult prea specific ca să ne jucăm de-a scrisorile prin presă“, a declarat Lazăr, care are dubii că dispoziţia a fost semnată chiar de premier.

Reprezentanţii AIE au anunţat ieri că vor discuta într-o şedinţă apropiată subiectul majorărilor de tarife la telefonia fixă. Totodată, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a anunţat că va prezenta până la 1 martie rezultatele investigaţiilor începute luni la Moldtelecom pentru a verifica dacă modificările de preţuri sunt motivate.
 
Deputatul comunist Igor Dodon, fost ministru al Economiei şi ex-reprezentant al statului la Moldtelecom, susţine că rebalansarea tarifelor era necesară, dar momentul nu este cel mai oportun. „Pe fundalul creşterii de preţuri la mai multe mărfuri şi servicii, va fi o lovitură suplimentară pentru consumatori“, a spus Dodon. „Ţinând cont de acţiunile lansate de premier împotriva unor miniştri nu este exclus să fie vorba, în acest caz, de conflicte în cadrul AIE-2“, este de părere Dodon. 

În timp ce politicienii fac declaraţii în contradictoriu, oamenii de rând se grăbesc ca până la 25 februarie să-şi aleagă abonamentele ce le convin. Parascovia Corcimari, operator la sediul central Moldtelecom, ne-a spus că pe zi numărul cererilor se ridică până la 500.

„E bine că s-au ieftinit convorbirile internaţionale. Totuşi moldovenii din străinătate sunt mai bogaţi decât cei rămaşi acasă.“
Anatol Furtună, muncitor

„Nu e normal să loveşti atât de crunt în populaţie. Pe mine tare mă mai ard la buzunar majorările de tarif.“
Larisa Palanciuc, pensionară

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite