Teste de Bac ascunse în sobă și tarabă cu telefoane mobile, la Călărași și Rezina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi absolvenții au susținut ultimul examen, proba la alegere
Astăzi absolvenții au susținut ultimul examen, proba la alegere

Nici examenul de astăzi nu s-a lăsat fără peripeții. Ofițerii anticorupție au mers în două centre de Bac din țară, la liceul „Vasile Alecsandri" din Călărași și liceul din localitatea Pricipeni-Răzești, raionul Rezina, unde s-au mai convins o dată cât de inventivi pot fi absolvenții, dar și supraveghetorii.

În sala de examinare din Călărași au fost numărate 264 de telefoane mobile, pe masa observatorilor, chiar dacă, special pentru bunurile candidaților, au fost amenajate încăperi speciale. Potrivit inspectorilor, telefoanele celor 260 de elevi au fost „predate" cu doar câteva minute înainte ca să își facă apariția ofițerii CCCEC.

La Rezina au fost identificate doar 28 de telefoane. În schimb, supraveghetorii de aici au știut unde să dosească teste rezolvate de Bac- după tablă și în sobă. Copiile nominale urmau să ajungă, direct din sobă, pe mesele unora dintre candidați. Oamenii legii spun că în continuare toți cei penalizați urmează să ofere explicații oficialilor de la Ministerului Educației.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite