Tânăra din Moldova care a părăsit printre ultimii „Titanicul“ naufragiat în Italia: „Sunt o norocoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnica Cemortan, de 25 de ani, moldoveanca angajată pe Costa Concordia, vasul eşuat în Italia, spune că turiştii ruşi mint când afirmă că echipajul era beat. „ Sunt nişte minciuni. Ruşii au fost în primele bărci de evacuare, habar nu au cu adevărat ce s-a întâmplat de fapt", mărturiseşte tânăra sosită ieri la Chişinău.

„La început nu m-am speriat. Eram pe punte şi l-am văzut pe căpitan că nu şi-a pierdut calmul. Eram sigură că nu se va întâmpla nimic grav. Când lucrurile au luat o altă întrosătură, e şi normal că m-am speriat şi am trăit un stres enorm. Ne-au ajutat mult lecţiile de instructaj de prim ajutor, pe care le trece orice angajat al vasului", spune Domnica, mărturisind că în tot acest timp s-a gândit numai la fetiţa ei care o aşteaptă acasă.

 

image
image
image

Click aici pentru a vedea GALERIA FOTO cu Domnica Cemortan

„E mult de povestit. Au fost două ore de infern. Eu am rămas pe punte până de 23.50, tot acolo era şi căpitanul Francesco Schettino. Cel mai de groază a fost că nu vedeam nimic doar auzeam cum vasul scârţie şi lucrurile grele au început să cadă. Cum îndrăznesc pasagerii să ne numească incompetenţi dacă am salvat peste 3.000 de vieţi?", se întreabă cu nedumerire Domnica. „O situaţie de groază a fost când peste barca noastră mică venea o nămilă de vas. Atunci ştiam că urmează să sar în apă", povesteşte tânăra.

Domnica Cemortan, supraviețuitoare de pe Concordia: „Am salvat mai multe vieţi"

Tatăl moldovencei care se afla pe vasul naufragiat: „Am pierdut cinci ani din viaţă când am văzut ce se întâmplă cu nava Concordia“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite