Sute de credincioși protestează în centrul Chișinăului: nu vor pașapoarte biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioșii nu sunt mulțumiți de deciziile Guvernului
Credincioșii nu sunt mulțumiți de deciziile Guvernului

Sute de credincioși s-au adunat azi în centrul Capitalei pentru a-și arăta nemulțumirile față de deciziile adoptate de Guvern, printre care legea privind pașapoartele biometrice și legea cu privire la asigurarea egalității.

Aprovizionați cu hrană, haine calde și corturi, protestatanții sunt gata să înnopteze în fața Palatului, până când statul nu va lua o decizie.

„Cu părere de rău cu toții am decăzut din viața duhovnicească, iar acum avem posibilitatea să ne ridicăm credința. Nu facem asta din mândrie, ci vrem ca să ne vadă toți creștinii și să vină alături de noi", a spus părintele Anatolie, de la Biserica Cuvioasa Maica Matroana.

„Toate regulile pe care statul le aduce din exterior pentru a face «bine » acestei țări ne vor duce la pierzanie. Noi suntem împotriva pașapoartelor biometrice și a codului de identificare, ce are o semnificație apocaliptică", a mai declarat acesta.

Credincioșii adunați la protest spun că sunt nedumeriți de tot ce se întâmplă în societate. Aceștia au adus cu ei icoane şi se roagă în faţa sediului temporar al Parlamentului.

„Noua lege ne obligă să fim deținuți ai necuratului. Acest nou cod din pașaport ne va duce spre întuneric", a spus Elena, o credincioasă din satul Cruglic.

„Noi suntem puterea, iar cei care sunt împotriva noastră sunt împotriva puterii. Ce fel de legi adoptă statul? Acestea sunt antilegi, care obligă lumea să se supună, să fie robii celui necurat. Noi ne-am botezat și avem un nume, dar ei vor ca să fim deținuți ai întunericului", a declarat un pensionar din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, revolta este o rugăciune de protest împotriva legii prin care se modifică evidenţa persoanelor deţinătoare a Formularului nr.9 fără IDNP din motive religioase, în vederea obligativităţii colectării automatizate a datelor personale şi legea privind asigurarea egalităţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite