CHIŞINĂU: Sute de bătrâni se îmbulzesc la oficiile Băncii de Economii a Moldovei pentru a-şi lua compensaţiile pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panicaţi de informaţiile precum că ajutorul alocat de Guvern va fi distribuit doar în perioada 11-16 aprilie, oamenii au venit şi au prins rând, de la orle 7 dimineaţa.

Sute de bătrâni, pensionari, invalizi şi nevoiaşi au luat astăzi cu asalt oficiile Băncii de Economii pentru a primi cele 390 de lei, alocate Guvern pentru acoperirea costurilor de încălzire. Oamenii spun că au auzit la postul naţional de televiziune o informaţie precum că banii vor putea fi ridicaţi doar în săptămâna curentă.

În acelaşi timp reprezentaţii Băncii de Economii spun că banii vor fi distribuiţi în toată luna aprilie şi că nu sunt motive de panică. Autorităţile deocamdată nu au oferit o explicaţie.


Amintim că săptămâna trecută s-a anunţat că începând cu ziua de 11 aprilie pensionarii şi beneficiarii de alocaţii sociale, cu venituri mai mici de 900 de lei vor primi, compensaţii unice în valoare de 390 de lei pentru lunile ianuarie, februarie şi martie. Ajutorul material este acordat familiilor nevoiaşe ca urmare a majorării tarifelor pentru încălzire, după scumpirea gazelor naturale. În total, de astfel de compensaţii urmează să beneficieze peste 540 de mii de oameni. Pentru aceste compensaţii, Guvernul va aloca 224 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite