Suedia va oferi Republicii Moldova, în următorii patru ani, o asistenţă de 52 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii se vor da în scopul promovării democraţiei, drepturilor omului şi egalităţii de gen, dezvoltării infrastructurii şi dezvoltării pieţei.

Finanţarea se va face în baza Acordului privind Strategia de cooperare dintre Republica Moldova şi Agenţia suedeză pentru dezvoltare internaţională (ASDI) pe anii 2011-2014, semnat astăzi la Chişinău.

Strategia presupune oferirea Republicii Moldova de către Suedia, în următorii patru ani, a unui suport a cîte 13 milioane de euro anual, în scopul promovării democraţiei, drepturilor omului şi egalităţii de gen, dezvoltării infrastructurii şi dezvoltării pieţei.
Charlotte Petri Gornitzka, director general al Agenţiei suedeze pentru dezvoltare internaţională (ASDI)
a menţionat că noua Strategie de cooperare demonstrează angajamentul Suediei faţă de susţinerea ambiţiei Republicii Moldova de asociere şi integrare economică cu Uniunea Europeană.
"Suedia va acorda asistenţă pentru dezvoltarea unei administraţii publice mai eficiente care va spori transparenţa şi va reduce corupţia, îmbunătăţind astfel încrederea cetăţenilor în Guvern. În acelaşi timp, Suedia recunoaşte faptul că deja a fost făcut un mare progres", a spus Charlotte Petri Gornitzka.
Directorul general ASDI a adăugat că egalitatea de gen şi promovarea femeiilor în politică şi afaceri este o altă componentă a Acordului.
Premierul Vlad Filat a spus că ţara noastră mizează în continuare pe sprijinul Suediei pentru consolidarea unei administrări publice transparente, responsabile şi eficiente, dar şi pentru utilizarea mai eficientă a resurselor energetice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite