Subcomitetul pentru alegerea judecătorilor la CEDO a acceptat candidații Chișinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomitetul pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a examinat și acceptat aseară, la Paris, lista candidaților propusă de Guvernul Republicii Moldova: avocații Valeriu Grițco și Mihail Buruiană și viceministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, candidații propuși de Republica Moldova au fost acceptați în pofida unor obiecții determinate de faptul că în listă apar doar bărbați, prezența măcar a unei femei fiind recomandată ca dovadă a respectării criteriului egalității de gen, dar mai ales a criticilor cu privire la procedura de selectare a candidaților. În acest sens, Subcomitetul de la Paris a verificat și constatat că procedura națională de selecție a corespuns normelor prescrise de Comitetul de Miniștri ai Consiliului Europei.

Pe 30 septembrie candidații vor susține un interviu în fața Subcomitetului pentru alegerea judecătorilor la CEDO. Hotărârea finală va fi luată în octombrie, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde reprezentanții tuturor țărilor membre vor trebui să aleagă, prin votul simplei majorități, unul dintre cei trei candidați.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite