Strategia reformei în Justiție va fi elaborată până la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunțul a fost făcut de către președintele interimar, Marian Lupu, care a convocat astăzi Consiliul pentru reforma organelor de drept.

Documentul va fi elaborat de un grup creat la Ministerul Justiției, cu asistența experților europeni. În următoarele luni, Strategia va fi suspusă dezbaterilor cu participarea reprezentanților societății civile. În august, proiectul urmează să fie aprobat de Guvern. Care îl va propune spre aprobare Parlamentului în toamnă.

„Această strategie este o precondiție de bază pentru accesarea asistenței de 60 de milioane de euro promise de Uniunea Europeană pentru implementarea reformei în Justiție", a declarat Marian Lupu.

Ministrul Justiției UE, Oleg Efrim, s-a arătat convins că vom obține finanțarea, după care vor fi elaborate planuri concrete de acțiuni și de cheltuieli și urma un „proces anevoios" de modificare a legislației.

Nu se știe exact ce va conține documentul valabil pentru un termen de cinci ani și bazat pe „șapte piloni". Cert este că una dintre reforme va fi lichidarea judecătoriilor economice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite