Sportivi și amatori au alergat pe ploaie în centrul Chișinăului. Astfel a fost marcată Ziua Mondială Olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cursă au participat peste o sută de persoane
La cursă au participat peste o sută de persoane

Ziua Mondială Olimpică şi aniversarea a 20 de ani de la fondarea Comitetului Naţional Olimpic a fost marcată astăzi în scuarul Teatrului de Operă și Balet printr-o Cursă Olimpică de 4 km.

Evenimentul a fost organizat de către Comitetul Naţional Olimpic în parteneriat cu Compania Orange Moldova şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. La ceremonia de inaugurare a participat premierul Vlad Filat care a mulțumit organizatorilor și participanților că nu au cedat în fața timpului ploios de afară. „Sportul din totdeauna a unit oamenii şi a creat acea energie necesară pentru ca lucrurile să evolueze. În Republica Moldova sportul se dezvoltă, iar sportivii noştri obţin rezultate tot mai frumoase", a spus prim-minstrul.

Chiar dacă timpul de afară nu a fost favorabil, cursa a adunat căteva sute de oameni de diferite vârste, dornici de a alerga. Participanților li s-a oferit câte un maiou și o sticlă de apă din partea organizatorilor.

Deputați PLDM

Vlad Filat a venit la eveniment îmbrăcat într-un trening negru și verde, de culoarea siglei partidului. La start, oficialul a fost în fruntea alergătorilor, însă în scurt timp a fost întrecut de alți participanți.

Primii la finiș au ajuns reperezentanții Academiei Militare. Aceștia s-au lăudat că a fost o cursă ușoară. Cel mai mic participant a fost un băiețel de numai un an și jumătate, aflat într-un cărucior condus de tatăl său. ,,I-a plăcut foarte mult plimbarea, chiar nu a făcut capricii", a declarat tatăl.

image

Cursa Olimpică de 4 km s-a desfăşurat pe traseul: bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt - strada Vasile Alecsandri - strada Bucureşti - strada Sfatul Ţării - bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe întreaga distanță participanții au fost însoțiți de o ambulanță și de poliţişti.

Cu toate acestea evenimentul nu s-a încheiat aici, după cursă pe participanți îi mai așteaptă alte concursuri, distracții și întreceri sportive care se vor desfășura până la orele 20.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite