Șoferii de microbuze au luat cu asalt Primăria și au încercat să blocheze bulevardul Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferii de microbuze protestează la Primărie
Șoferii de microbuze protestează la Primărie

Aproximativ 300 de transportatori privați au încercat să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare, în zona Primăriei, unde s-au adunat de dimineață pentru a protesta. Aceștia cer autărităților locale majorarea taxei de călătorie de la trei la cinci lei, dar asta nu este singura lor doleanță.

Șoferii mai vor ca pentru ei să existe taxe preferențiale la motorină, iar Poliția Rutieră și Fiscul să nu se implice în activitatea lor. Aceștia l-au huiduit pe primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, când edilul a încercat să intre în Primărie. „Jos Iuda!", „Jos Chirtoacă!", au strigat aceștia. În replică, Dorin Chirtoacă le-a spus că ar trebui să le fie rușine, întrucât îi intereasează doar veniturile, în schimb nu vor să respecte legea. „Șantajul nu este o soluție. Faptul că primiți amenzi pentru supraalomerare vă lămuriți cu poliția" a mai spus primarul.

Totodată, șoferii și-au exprimat nemulțumirea față de colegii de muncă care nu s-au alăturat protestului. Spre exemplu, șoferii de pe ruta cu numărul 108 au continuat astăzi să transporte pasageri. Protestatarii l-au huiduit pe unul dintre șoferi care umpluse microbuzul până la refuz.
În fața Primăriei au venit și mai mulți călători care s-au luat la ceartă cu șoferii. Oamenii spun că tariful solicitat de transportatori este prea mare și nejustificat. Fortele de ordine încearcă să calmeze spiritele.

Edilii Capitalei spun că nu vor majora tariful până nu vom avea transport privat de calitate în Capitală

GREVĂ: Chişinăul rămâne fără microbuze

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite