„Socrii şi mirele“ au obligat „mireasa“ să cerşească pentru a aduna bani de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata a fost impusă luni de zile să cerșească „bani de nuntă“
Fata a fost impusă luni de zile să cerșească „bani de nuntă“

Ingeniozitate într-o familie din orașul Orhei. După ce au întocmit un plan, părinții unui băiat de 17 ani au recrutat o minoră în scopul cerșetoriei, sub pretextul căsătoriei fetei cu feciorul lor.

Potrivit procurorilor, acuzații au venit acasă la fată şi i-au cerut mâna, solicitînd de la bunica care avea instituită tutela asupra copilului acordul de a-i permite ieşirea din Republica Moldova. Potrivit acestora fata urma a fi angajată „la un lucru bine plătit" în or.Moscova din Federaţia Rusă ca să adune bani pentru nuntă.

Bunica a semnat declaraţia autentificată notarial precum că permite ieşirea copilei din Republica Moldova, lăsându-se înșelată de infractori.
În aceiaşi zi, învinuiţii au organizat transportarea victimei în or.Moscova, procurând bilete la trenul Chişinău-Moscova,după care „tinerii însurăţei" s-au deplasat în orașul Habarovsk cu avionul.

După ce au adăpostit fata într-un apartament unde locuiau mai multe persoane, aplicînd violenţa fizică şi psihică au impus-o să cerşească pe străzile orașului, iar banii obţinuţi din cerşit au fost transmişi „socrilor" care au rămas în Republica Moldova.
Tatăl şi mama „mirelui" dirijau cu activitatea infracţională prin telefon, dând sfaturi şi încurajându-şi feciorul să constrângă minora să cerşească.

Potrivit procurorilor, victima a fost eliberată în luna iulie a acestui an, atunci când învinuiţii au aflat că minora este dată în căutare de oamenii legii din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite