Socialiştii cer demontarea pietrei comemorative din Piaţa Marii Adunări Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcuța comemorativă, vopsită în negru
Plăcuța comemorativă, vopsită în negru

Grupul socialiştilor din consiliul municipal Chişinău a înaintat un proiect de decizie prin care solicită demontarea pietrei comemorative din Piaţa Marii Adunări Naţionale, instalată în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist.

Potrivit unui comunicat de presă, socialiştii susţin că aceasta a fost instalată cu abateri de la legislaţia în vigoare şi cu încălcarea procedurilor corespunzătoare. „La data de 25 iunie 2010, Dorin Chirtoacă, primarul General al municipiului Chişinău a semnat Dispoziţia de instalare a pietrei respective fără a avea avizul Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism, ceea ce este în contradicţie cu legislaţia în vigoare", susţin consilierii municiali Elena Danu şi Piotr Donţov.

Blocul de granit de circa doi metri, din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost dezvelit conform unui decret prezidenţial din 2010 prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată - zi a ocupaţiei sovietice. Pe blocul de granit este inscripţionat „În acest loc urmează să fie amplasat un monument în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist“.

Anul trecut, reporterii de la Curaj .TV au descoperit că monumentul din Piața Marii Adunări Naționale a fost profanat. Instripția de pe piatra comemorativă a fost vopsită în culoare neagră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite