Smântână îndoită cu grăsimi vegetale. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți producători de smântână din Moldova umblă cu eticheta „vopsită". Este concluzia inspectorilor de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) care au găsit pe rafturile magazinelor smântână ce nu corespunde standardelor de calitate înscrise pe ambalaj.

Din cele 20 de mostre luate la analize, patru au fost cu probleme. „În pachetele de smântână cu 20% și 15% grăsime marca Milkmark (fabricată la Florești) și în cutia de smântână cu 20% grăsime Alba President (Soroca) au fost depistate grăsimi de origine vegetală.

„Reglementările tehnice interzic ultilizarea grăsimilor vegetale la fabricarea smântânii, în caz contrar este vorba de un produs fals", a explicat Veaceslav Ciupri, șeful Direcției produse alimentare și servicii din cadrul APC.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Prima dată aud de așa ceva. Nu folosim deloc grăsimi vegetale. În toate produsele noastre punem doar lapte colectat de la fermele din țară, în special din zona de nord. Acum chiar avem excedent de lapte și producem și cașcaval", a replicat Alina Eșanu, responsabil de calitatea produselor la Fabrica de brânzeturi din Soroca.

Alături de fabricanții autohtoni, și un producător de lactate din Belarus comercializează pe teritoriul țării noastre smântână, marca Brest-Litovskaia, cu un conținut de grăsimi mai mic decât cel precizat pe ambalaj.

Întreprinderile vor fi amendate cu 10.000 de lei pentru încălcarea procesului tehnologic și inducerea în eroare a consumatorilor.

APC ar putea interzice pe un an activitatea de producere, dacă încălcările se vor repeta.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite