Sergiu Armașu de la Poliția Rutieră, înlocuit cu Serghei Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Poliției Rutiere Sergiu Armașu a fost demis de ministrul de Interne Dorin Recean. Acesta a fost înlocuit cu Serghei Diaconu.

„Astăzi Poliţia Rutieră nu este asociată de către cetăţenii noştri cu instituţia ce asigură securitatea la trafic, iar corupţia este omniprezentă. Avem imaginea unui sistem, care poate doar să pedepsească formal şi neformal, avem decizii arbitrare în procesul de documentare a încălcărilor, avem semne rutiere şi semafoare capcană, avem oportunităţi artificial create pentru acte de corupţie. Suntem ferm convinşi că nu toţi poliţiştii rutieri sunt corupţi, respectiv, sistemul nu trebuie să piardă din eficienţă şi integritate, din cauza celor care nu respectă legea", a declarat în cadrul unei ședințe Dorin Recean.

Șeful de la Interne a adăugat că sistemul trebuie „să încurajeze angajaţii oneşti, persoane care îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu, profesionişti care au prestaţie potrivită aşteptărilor societăţii".

Într-un interviu pentru portalul Tribuna.md, Serghei Diaconu, noul șef al Poliției Rutiere, susţine că vine în noua funcţie cu două viziuni noi: „Zero toleranţă faţă de încălcări" şi „Zero toleranţă faţă de actele de corupţie".

Sergiu Armașu a refuzat să ofere declarații.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite