Şeful Securităţii de la Chişinău: "Unirea Republicii Moldova cu România este imposibilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Dediu, director interimar SIS
Valentin Dediu, director interimar SIS

Valentin Dediu, director-interimar al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), consideră că România nu este în stare să realizeze unirea celor două ţări în mod unilateral.

"Competenţa de a-şi extinde teritoriul poate fi acordată României doar de către Bruxelles, pentru că această ţară este membru al Uniunii Europene. Practic, fără Bruxelles, România nu poate să-şi extindă teritoriul. Desigur, chestiunea se discută, dar este mai mult o problemă politică, decât una de pretenţii teritoriale. Însă oamenii sunt oameni şi fiecare îşi face treaba", a declarat Valentin Dediu, citat de Publika TV.

Declaraţia a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului organelor de securitate și serviciilor speciale ale statelor membre ale CSI, care are loc la Chișinău în perioada 30 mai - 1 iunie.

General controversat a ajuns șef la SIS

Amintim că Valentin Dediu a fost acuzat în repetate rânduri că a trădat Republica Moldova și a făcut spionaj în favoarea altui stat. Ex-directorul Securități de la Chișinău, Valeriu Pasat, l-a numit trădator pe Valentin Dediu. El a dezvăluit ca ofițerul, care a fost reprezentatul SIS la Kiev, ar fi fost prins în flagrant de catre serviciul securității interne al SIS și adus acasă în cătușe, unde ar fi recunoscut în fața Colegiului SIS că a vândut secrete de stat.

ȘUȘOTELI LA NIVEL ÎNALT Vezi ce-i șoptește Nicolae Timofti lui Alexander Bortnikov, șeful serviciilor secrete din Rusia

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite