Şeful spionajului german are mama din Basarabia şi tatăl din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerhard Schindler, şeful spionajului german
Gerhard Schindler, şeful spionajului german

Gerhard Schindler, șeful spionajului german (BND), are origini săsești, mama sa fiind din Barasabia, iar tatăl din Transilvania, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, care face o radiografie a activității sale, de când a preluat funcția, în decembrie 2011.

Schindler, născut în 1952 la Kollig, din părinți sași, a adus "un aer proaspăt" în BND, asumându-și "riscuri" spre deosebire de predecesorul său, notează publicţia.

Gerhard Schindler a revigorat activitatea BND, care a oferit în ultimul timp "analize precise" privind situația din Siria și a dat o mână de ajutor trupelor din Afganistan.

De altfel, Bild am Sonntag scria că spionii germani urmăresc activitatea armatei lui Bashar al-Assad din largul coastelor siriene, unde se află o navă-spion dotată cu cele mai moderne echipamente de spionaj.

Cu ajutorul acestor echipamente ale Serviciului federal de Informaţii (BND), agenții germani pot spiona până la o distanță de 600 de kilometri în interiorul Siriei.

Informațiile strânse astfel despre mișcările trupelor guvernamentale sunt transmise serviciilor secrete americane și britanice. Acestea le trimit mai departe Armatei Siriene Libere.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite