Şedinţa de Guvern comună România-Republica Moldova, organizată la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinta de Guvern va avea loc la Iaşi, la începutul lunii martie
Şedinta de Guvern va avea loc la Iaşi, la începutul lunii martie

Prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat ieri că şedinţa de Guvern comună România-Republica Moldova va fi organizată în cel mai scurt timp la Iași.

UPDATE Premierul moldovean Vlad Filat a precizat astăzi că ședința comună va avea loc la începutul lui martie, însă data exactă n-a fost deocamdată stabilită. Șeful Guvernului de la Chișinău le-a dat indicații miniștrilor să se pregătească serios de această reuniune foarte importantă.

Principalul subiect pe ordinea de zi va fi proiectul liniei electrice Fâlciu - Goteşti şi conducta de interconectare pe gaz natural Ungheni - Iaşi. Decizia ca şedinţa de Guvern moldo-română să fie organizată la Iaşi a fost luată după ce prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu a avut ieri o discuţie telefonică cu Vlad Filat, omologul său din Republica Moldova.

„Premierii au abordat mai multe teme legate de cooperarea bilaterală. Astfel, pe agenda de discuţii s-au aflat o serie de proiecte considerate strategice pentru cele două state. În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au mai stabilit ca şedinţa comună de guvern România - Republica Moldova să aibă loc în cel mai scurt timp posibil, la Iaşi", a comunicat Biroul de presă din cadrul Guvernului.

Gazoductul Ungheni-Iaşi este un proiect de 20 de milioane de euro care ar trebui implementat anul acesta. Conducta va conecta reţeaua naţională de gaze din Republica Moldova la reţeaua de transport a gazelor a României printr-o altă interconexiune decât traseul de tranzit spre Balcani al Gazprom-ului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite