Secretarul general al OSCE: „Moldova mai are probleme până la soluţionarea conflictului transnistrean“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE
Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE

Declaraţia a fost făcută astăzi de către secretarul general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a avut o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti.

Infrastructura, telecomunicaţiile, învăţământul şi serviciul vamal sunt doar câteva probleme remarcate de Lamberto Zannier anunţă Info-Prim Neo. „Lista este una destul de lungă şi pot spune că acum, când toată lumea este pregătită să discute, trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri şi să convenim asupra tuturor acestor probleme", a declarat secretarul general al OSCE după întrevederea cu Nicolae Timofti.

Preşedintele Republicii Moldova a menţionat că preşedinţia Irlandei a OSCE a fost una reuşită. „Sperăm că trecerea preşedinţiei către Ucraina va fi la fel de benefică pentru soluţionarea conflictului transnistrean", a declarat Nicolae Timofti.

Lamberto Zannier se află, în perioada 16-18 iulie, într-o vizită la Chişinău şi Tiraspol pentru a discuta despre activitatea OSCE şi procesul de reglementare transnistreană. Oficialul a avut întâlniri cu prim-ministrul Vlad Filat, preşedintele Parlamentului Marian Lupu, viceprim-ministrul şi negociatorul principal din partea Moldovei, Eugen Carpov şi ministrul afacerilor externe, Iurie Leancă, precum şi cu Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei. La Tiraspol, unde pleacă mâine, 18 iulie, va avea întrevederi cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk, şi cu negociatorul principal, Nina Ştanschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite