Se bat pentru Curte. Mihai Poalelungi: „Nu urmăresc interese personale“. Ion Muruianu: „Un magistrat nu se poate supăra decât pe sine însuși“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Muruianu
Ion Muruianu

Doar doi candidați s-au înscris în noul concurs pentru fotoliul de președinte al Curții Supreme de Justiție. Este vorba de actualul președinte al instanței, repus recent în funcție, Ion Muruianu, și judecătorul la CEDO din partea Moldovei, Mihai Poalelungi.

Cei doi magistrați s-au confruntat și în concursul precedent, care a eșuat după ce Ion Muruianu și Raisa Botezatu, singurii pretendenți rămași în cursă, au luat zero și, respectiv, două voturi.

Atunci Mihai Poalelungi își luase gândul la jumătate de cale de la fotoliul râvnit, retrăgându-se din competiție. El spune că vrea din nou șefia Curții pentru a face schimbări în sistemul judecătoresc.

„Nu urmăresc interese personale. Să vedem cum se vor mișca lucrurile de data asta. Totul ține de competența Consiliului Superior al Magistraturii și a Parlamentului. Nu mă mai bazez pe sprijinul nimănui", ne-a declarat Poalelungi, care data trecută a fost susținut deschis de fostul ministru al Justiției, actualul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.
Acum o săptămână, Ion Muruianu afirma că succesul unui judecător ține de pregătirea acestuia. „Un magistrat nu se poate supăra decât pe sine însuși dacă el nu posedă suficient legea", a spus Muruianu.

Potrivit lui Nicolae Timofti, președintele CSM, magistrații care vor la șefia CSJ urmează să-și trimită dosarele până azi la miezul nopții. Timofti nu a exclus că ar putea să candideze și el, deși în concursul precedent și-a retras cererea pe ultima sută de metri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite