UPDATE Îmbrânceală în Parlamentul Republicii Moldova. Rectorul ASEM l-a tras de urechi pe deputatul comunist Grigore Petrenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ședința de astăzi a Parlamentului s-a încins, după ce doi deputați s-au îmbrâncit. Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecinic, l-a tras de urechi pe fostul său student, comunistul Grigore Petrenco. în replică, Petrenco l-a îmbrâncit pe fostul lui profesor.

UPDATE: "N-a fost fost vilolenţă ci o reacţie sub formă de glumă", a comentat incidentul Grigore Belostecinic. El este supărat pe deputatul comunist pentru că este incisiv şi nu-şi poate controla emoţiile.

Grigore Petrenco a spus că-i este ruşine că avem asemenea recori şi asemenea deputaţi. „Îmi pare rău că în Republica Moldova există asemenea rectori inculţi şi lipsiţi de cultură“, a declarat acesta.

Cei doi deputaţi s-au îmbrâncit În urma unei discuții aprinse despre un proiect de lege privind cota studenților în senatele universităților. Belostecinic i-a reproșat lui Petrenco că regretă că a avut un student ca el, după care s-a dus să-l tragă de urechi. Fără să înțeleagă gestul, deputatul comunist l-a îmbrâncit pe rector.

Deputatul comunist Sergiu Sârbu a cerut conducerii Parlamentului ca Belostecinic să fie scos din sală. În caz contrar, acesta a declarat că va recurge la metode „extraparlamentare“ de restabilire a integrității imaginii lui Petrenco, fără a preciza ce a avut în vedere. Speaker-ul Parlamentului Marian Lupu nu a reacționat, iar ședința s-a reluat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite