Şase cetăţeni străini care au trecut ilegal Prutul în România au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi egipteni şi doi de origine asiatică au traversat ilegal Prutul cu o barcă pneumatică, din Republica Moldova în România, fiind prinşi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, care patrulau zona cu autospeciala cu termoviziune.

În data de 24 martie, în jurul orelor 04.15, în timpul executării unei misiuni specifice cu autospeciala cu termoviziune, politiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au observat pe direcţia localităţii de frontieră Medeleni şase persoane a căror prezenţă în zonă nu era justificată.

La faţa locului s-au deplasat politişti de frontieră care au depistat pe malul românesc al râului Prut şase bărbaţi care trecuseră ilegal din Republica Moldova în România.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbaţii au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice şi în urma identificării s-au dovedit a fi patru cetăţeni egipteni şi doi de origine asiatică cu vârste cuprinse între 16 şi 31 ani.

FOTO: Aceștia sunt cei șase bărbați care au încercat să treacă ilegal granița spre România

image

Politiştii de frontieră le-au întocmit celor reţinuţi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, lucrare care a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în vederea luării măsurilor legale.
Cazul a fost cercetat de poliţiştii de frontieră ieşeni în comun cu autoritătile de frontieră ale Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite