Află ce fac de Revelion diplomații din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diplomații le urează moldovenilor o integrare cât mai grabnică în UE
Diplomații le urează moldovenilor o integrare cât mai grabnică în UE

Ambasadorii acreditaţi la Chișinău își petrec Revelionul în familie, alături de oamenii dragi. .Cei mai mulți dintre ei au decis să rămână în Republica Moldova, de care s-au atașat. Diplomaţii urează moldovenilor mai multă răbdare în noul an, iar ţării noastre - să-şi rezolve problemele vechi de zeci de ani. .

În 2012, moldovenii trebuie să continue reformele începute şi să fie mai răbdători, pentru că nicio schimbare nu poate fi resimţită imediat. Aceasta este urarea şefului Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, care a hotărât să întâmpine noul an în ţara noastră. „Va dura câţiva ani până veţi vedea cu adevărat evoluţiile pozitive. Eu aduc tot timpul drept exemplu propriul trecut. Sunt din fosta Germanie de Est şi am avut nevoie de şase-şapte ani până am resimţit schimbările după unificarea celor două Germanii. Prin urmare, nu disperaţi, ţara este pe drumul cel bun. Continuaţi reformele, iar apoi vor veni şi efectele pozitive", ne-a îndemnat oficialul european.

„MOLDOVA ARE ŞANSE REALE DE INTEGRARE ÎN UE"
Şi Keith Shannon, trimisul Marii Britanii în Republica Moldova, este printre diplomaţii dornici să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă pe meleagurile noastre. Ambasadorul este încântat de bradul Chişinăului din acest an. „Cred că iluminarea de Crăciun a centrului Capitalei este deosebit de frumoasă anul acesta. Sper să cadă şi ceva zăpadă, ca să pot admira luminile în toată splendoarea lor", a mărturisit el. Apoi a adăugat o urare tradiţională scoţiană: „Slàinte, sonas agus beartas!" (Vă doresc sănătate, prosperare şi fericire - n.r.).

Ambasadorul Ungariei, György Varga, va petrece Revelionul, la fel, în Moldova, împreună cu familia sa. Însă înainte de a intra în 2012, diplomatul a făcut totalurile cooperării dintre cele două ţări. „ Îi doresc Moldovei în anul care vine să se modernizeze, să-şi consolideaze poziţia internaţională şi să continue să se dezvolte în spiritul unui stat european modern, democratic şi prosper, cu şanse reale de integrare în Uniunea Europeană", a declarat reprezentantul ungar. Şeful misiunii doplomatice este sigur că Moldova şi Ungaria vor avea şi pe viitor relaţii frumoase.

Aflat în ultimele zile de mandat în Moldova, Philip Remler, şeful misiunii OSCE din ţara noastră, îşi doreşte ca diferendul transnistrean să fie soluţionat cât mai curând. Ulvi Akhundlu, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, care şi-a pus recent pirostriile, a ales să întâmpine 2012 în Peninsula Arabică.

Ulvi Akhundlu

Ulvi Akhundlu, ȘEFUL OFICIULUI CONSILIULUI EUROPEI LA CHIȘINĂU
În 2012, China, Franţa, Rusia şi SUA își vor alege liderii, timpul potrivit pentru ca și Moldova să depășească impasul politic ce durează mai bine de 800 de zile. Alegerea președintelui este necesară pentru a grăbi reformele și pentru a atarge investitori.

György Varga

György Varga, AMBASADORUL UNGARIEI
În ultimii ani, Republica Moldova a reușit să se construiască o societate bazată pe principiile democraţiei şi ale statului de drept. Sunt convins că ţările noastre vor continua să cooperereze. Împreună putem lucra pentru un viitor sigur şi prosper.

Keith Shannon

Keith Shannon, AMBASADORUL MARII BRITANII
Voi rămâne în Moldova pe toată perioada Sărbătorilor de iarnă. Cred că iluminarea de Crăciun a centrului Chişinăului este deosebit de frumoasă anul acesta. Sper să cadă şi ceva zăpadă, ca să pot admira luminile în toată splendoarea lor.

image

Philip Remler, ȘEFUL MISIUNII OSCE
În curând voi pleca şi aşa-numita vacanţă va fi destinată pregătirilor de plecare. Le mulţumesc moldovenilor pentru că mi-au asigurat şederea în ţara lor timp de patru ani. Le doresc ce-i mai bun în 2012 şi ca diferendul transnistrean să ajungă la un sfârşit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite