Șapte preoți pentru îngerii de la Șerpeni. Trei dintre victimele carnagiului de pe calea ferată au fost înmormântate astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii au venit cu mic cu mare la biserica din Șerpeni pentru a-și plânge morții
Sătenii au venit cu mic cu mare la biserica din Șerpeni pentru a-și plânge morții

Tot satul i-a condus astăzi pe ultimul drum pe Ana Anuțoi, Constantin Luca și Natalia Sârghi, ale căror vieți s-au oprit pe calea ferată de lângă Bulboaca. S-au întâlnit pentru ultima oară la biserică. Șapte preoți adunați din satele vecine au înălțat rugi pentru ca sufletele răposaților să-și găsească liniștea.

Răpuși de durere și cu lacrimi în ochi, oamenii din Șerpeni nu știau la ce casă să meargă, le-au fost la fel de dragi toți trei. Cei care cândva le dădeau binețe sau le treceau pragul au lăsat în urmă doar amintiri.

Nătălița Sârghi, care în noiembrie ar fi împlinit 10 ani, a îmbrăcat pentru prima și ultima dată rochia de mireasă. Mama ei, Zinaida (45 de ani) nici n-a reușit să-și ia rămas bun. Este încă la spital.

La poarta fetei, zeci de săteni îi deplângeau soarta amară. „Era un înger, un copil îndrăgostit de limba română, de pictură și de animale. Sufletul clasei, era printre primii la învățătură. Nu-mi imaginez cum voi intra luni în sală și n-o voi mai vedea în banca a patra", se tânguia Tatiana Cerga, învățătoarea Nataliei.

„De luni n-o să mai am colegă de bancă. Mă ajuta des la matematică și ne înțelegeam de minune", spune printre lacrimi Vova Liurca, un băiețel din clasa a treia.

image

Elevii și profesorii de la școala din sat și-au luat rămas bun pentru totdeauna și de la Constantin Luca, de 63 de ani, care a predat educația fizică. Curtea bărbatului a devenit neîncăpătoare când foștii discipoli și colegi au venit parcă să-l cheme din nou în sala de sport. „Este un om foarte vesel, nu ne-a certat niciodată. Nu voi vorbi la trecut despre el pentru că rămâne mereu în sufletul meu", mărturisește Natalia Poiată, din clasa a noua.

„MI-E FRICĂ SĂ URC ÎN MICROBUZ"

Alți zeci de săteni s-au oprit la casa în care cândva gospodărea Ana Anuțoi (33 de ani), a cărei copilă, Cătălina, de numai trei anișori, se zbate între viață și moarte. Și aici oamenii nu se pot opri din plâns. De durere nici nu știu pe cine să-și verse furia. „Ieri am urcat cu mare frică într-un maxi-taxi. Microbuzul era plin, iar la volan era un pensionar. De ce i-a luat Domnul așa de repede?", se întreabă disperată Marina, vecina femeii care se pregătea să devină profesoară la școala din sat.

ÎNCĂ PATRU CRUCI ÎN CIMITIR

Alte patru victime ale accidentului de marți vor fi înmormântate mâine. Surorile Natalia Cupcinenco (26 de ani) și Maia Pociumban (21 de ani) vor fi îngropate împreună, așa cum au murit. În cimitirul din sat își vor mai dormi somnul veșnic Nadejda Bâzgu (21 de ani) și Nadejda Vasilache (48 de ani). Fiica femeii, Maria de 15 ani, încă luptă pentru viață la spital.

„Așa tragedie n-a mai fost în toată Moldova, nu doar în satul nostru. Acum câteva luni, am îngropat un bărbat și o fetiță care au fost loviți de fulger. Și atunci, toți au fost șocați", spune preotul Serghei de la Șerpeni.

CARNAGIU PE CALEA FERATĂ Şerpeniul, răvăşit de durere, îşi plânge cei şapte morţi. Vezi GALERIA FOTO!

CARNAGIU pe calea ferată. Microbuz lovit de tren, șapte oameni au murit GALERIE FOTO

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite