S.O.S: A suferit un atac cerebral în temnița separatistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol

Rudele poliţistului de la Hagimus, Căuşeni, condamnat la 15 ani de închisoare de instanţe separatiste după ce şi-a cumpărat un apartament la Tighina, au trimis o scrisoare deschisă primelor persoane în stat.

„Starea de sănătate a lui Alexandru se agravează din cauza condiţiilor inumane de detenţie. La începutul anului a suferit chiar un atac cerebral", îi scriu disperaţi părinţii şi soţia ofiţerului preşedintelui Nicolae Timofti, premierului Vlad Filat, preşedintelui Parlamentului Marian Lupu, ministrului de Interne Alexei Roibu şi vicepremierului Eugen Carpov. Asta după ce rudele lui Alexandru Ursu, închis în penitenciarul de la Hlinaia de aproape trei ani, au încercat să intre în audienţă la șeful Guvernului, iar un consilier al pemierului le-a sugerat să se adreseze „autorităţilor transnistrene".

„Întreprindem toate măsurile pentru ca poliţistul să fie eliberat. Am solicitat ajutorul partenerilor străini şi chiar am negociat cu partea de la Tiraspol. Lucrăm la fel ca și în cazurile lui Ernest Vardanean şi cel al lui Ilie Cazac", susţine Gheorghe Bălan, şeful Biroului pentru Reintegrare.

Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

Polițist moldovean, ajuns la mila lui Şevciuk

Procurorii au renunțat să-i caute pe cei care l-au reținut pe polițistul moldovean, acuzat de escrocherie de forțele separatiste

La sfârșitul anului trecut, procurorii au suspendat urmărirea penală pe faptul reținerii polițistului moldovean de către forțele separatiste, deși oficialii de la Chișinău declarau că acesta va fi eliberat. „Pentru că autoritățile neconstituționale refuză să colaboreze cu organele de drept ale Republicii Moldova, careva acțiuni îndreptate la descoperirea infracțiunii date sunt dificil de efectuat. Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu a fost obținut niciun rezultat, iar făptașii nu au fost stabiliți", se arată în ordonanța emisă de oamenii legii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite