SONDAJ IMAS Aceleaşi patru partide, PCRM, PLDM, PD şi PL, ar intra în Parlament, în caz de alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM ar obţine cel mai bun rezultat. Pentru comunişti ar vota 27,7% dintre alegători, PLDM ar lua 22,6% din voturi, urmat de PD cu 10,2% şi de PL cu 9,4% . Cel puţin aşa arată datele sondajui de opinie realizat de IMAS la comanda IDIS Viitorul, dat publcităţii astăzi.

Cât credeţi că va rezista la guvernare actuala alianţă formată din PLDM, PDM şi PL?. 33% consideră că alinaţa îşi va duce mandatul de patru ani la capăt, 26% - nu ştiu, 23% - doar cel mult doi ani, iar 19% - mai puţin de un an.

42% din persoanele intervievate în cadrul sondajului consideră că AIE mai poate găsi soluţii pentru alegerea preşedintelui, iar 36 la sută sunt siguri că nu. 23% din persoanele intervievate sunt de părerea că e destul de probabil, 17% - puţin probabil şi doar 8 la sută sunt siguri că AIE se va păstra.
Fiind întrebaţi cine ar trebui să fie viitorul preşedinte al Moldovei, 21% au optat pentru Vlad Filat, 13% - pentru Marian Lupu, 6% - pentru Vladimir Voronin. Cel mai mare număr din respondenţi - 36% - nu ştiu. Vlad Filat este preferat şi în fotoliul de premier, pentru el optând 37%. Îl urmează Igor Dodon cu 17%, Marian Lupu cu 14%, Vladimir Voronin - cu 12% şi Mihai Ghimpu - cu 8%. În schimb, în calitate de preşedinte al Parlamentului, 25% din participanţii la sondaj îl văd pe Marian Lupu. Pentru Vladimir Voronin ar opta 22%, iar pentru Mihai Ghimpu - 19%.

Care sunt persoanele în care aveţi cea mai mare încredere la nivel local, 54% din respondenţi au spus că în primar, 7% - în preot şi 5% în liderii politici locali.

E important de menţionat că peste 20 la sută dintre participanţii la sondaj s-au declarat nehotărâţi sau nu au dorit să răspundă la întrebari.
Sondajul realizat de IMAS la comanda IDIS Viitorul a fost realizat în perioada 3-18 septembrie pe un eşantion de 1.103 persoane şi are o marjă de eroare de plus minus 3%.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite