ȘOCANT O britanică s-a trezit cu opt moldoveni care i-au ocupat abuziv casa. Ea e obligată să le achite până și facturile la lumină. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietara locuinței nu-i poate da afară pe moldovenii instalați abuziv acolo, decât cu ajutorul unei hotărâri judecătorești. Totodată, poliția londoneză nu are dreptul să acționeze în rezolvarea litigiile civile.

Opt cetățeni moldoveni s-au mutat abuziv într-o casă din cartierul londonez Walthamstow, titrează cotidianul britanic DailyMail. Cei opt au ocupat imobilul cu trei camere în valoare de 250.000 de lire sterline, după ce proprietara de drept, Janice Mason, de 49 de ani, l-a eliberat înainte de a-l pune în vânzare.

Janice moștenise casa de la părinții ei și, împreună cu soțul ei, a găsit deja un cumpărător. Problema este că, din cauza faptului că poliția londoneză nu poate interveni într-un litigiu civil, proprietara nu-i poate evacua pe moldoveni din propria-i casă, fără o decizie judecătorească în acest sens.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Musafirii nepoftiți au fost găsiți de o vecină care a crezut că ei sunt, de fapt, noii proprietari ai casei. Aceasta a fost întâmpinată de o moldoveancă însărcinată, care i-a dat de înțeles că stă acolo în baza unui „acord de închiriere". Ulterior, Janice Mason a ajuns în fața locuinței pe care o pusese în vânzare, unde a constatat că până și yala fusese schimbată.

„Trecem prin momente de groază. A trebuit să-mi informez cumpărătorul că imobilul este ocupat de niște intruși și că nu-l mai putem vinde. Sarea pe rană e că eu trebuie să plătesc până și pentru electricitatea pe care o consumă ei", a mărturisit femeia pentru presa britanică.

Avocații au înștiințat-o de faptul că îi poate da afară pe ocupanții abuzivi ai casei doar după un proces care ar putea dura peste jumătate de an și ale cărui costuri ar putea ajunge la câteva mii de lire sterline.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite