SCHEMĂ 1.000.000 de lei moldovenești au fost „spălați“ prin băncile din Republica Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au deconspirat o schemă de spălare a banilor, organizată de către o grupare transnaţională prin intermediul sistemului financiar-bancar de la noi, asociată cu fraude electronice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Din reţea fac parte cetăţeni ai Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi SUA.

La 9 august a fost reţinut în flagrant un membru al grupării, cetăţean al Republicii Moldova, student (22 ani) la una dintre instituţiile de învăţămînt superior din ţară. Acesta ar fi utilizat buletine de identitate, cu semne evidente de falsificare, ca să ridice în numerar, prin intermediul sistemelor de transferuri rapide de plată, mijloace băneşti însuşite de la cetăţeni străini, inclusiv cetăţeni ai SUA.

Serviciul Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor al CCCEC în colaborare cu Procuratura Anticorupţie şi Serviciul Secret al SUA au stabilit că, până în prezent, gruparea transnaţională ar fi legalizat active financiare obţinute din diferite tipuri de infracţiuni, inclusiv cibernetice, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Pedeapsa pentru acest gen de infracţiune este de la 5 până la 10 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite