GALERIE FOTO Comuniștii au dat buzna în Parlament și Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru deputați comuniști, Eduard Mușuc, Sergiu Stati, Alexandru Banicov și Victor Mândru, au încercat să intre la ședința cabinetului de miniștri care a început la ora 10.00. Ofițerii de din paza Guvernului au blocat ușa și nu le-au permis accesul în sală.

Comuniștii i-au adus o adresare premierului Vlad Filat în care îi cer să-și dea demisia pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute. Ei insistă că au dreptul să asiste la ședința Guvernului pentru că este publică.

Filat a ieșit să discute cu deputații, însă nu a luat rezoluția. Parlamentarii au lăsat scrisoarea jos, lângă ușă, spunând că „Guvernul este la nivelul plintei".„Îmi pare rău că un partid care pretinde că e serios a coborât atât de jos, la nivel de partid de scandal“, a comentat deja după ședință șeful Guvernului.

image
image
image

VEZI GALERIE FOTO!

Între timp, circa 70 de simpatizanți comuniști au protestat în fața sediului Executivului. Prim-ministrul a cerut celor care administrează clădirea să le ducă ceai cald manifestanților ca să nu înghețe.

Aceiași protestatari au intrat în această dimineață cu forța și în sediul Ministerului Agriculturii, unde își au birourile deputații, după ce a ars clădirea Parlamentului. Ei au cerut demisia actualei guvernări și alegeri anticipate. Cineva a reuşit să urce la etajului 11 şi a afișat peste geam o pancartă pe care era scris: „Jos Alianţa".

Manifestațiile nu au fost anunțate la Primăria Chișinău, deși legea spune că protestele la care participă mai mult de 50 de persoane trebuie notificate la autoritățile locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite