SCANDAL Unul din membrii delegaţiei oficiale guvernamentale a Ucrainei a fost reţinut de grănicerii moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grănicerii au refuzat să spună motivele pentru care lui Oleg Polişciuk ia fost stopată ieşirea din ţară
Grănicerii au refuzat să spună motivele pentru care lui Oleg Polişciuk ia fost stopată ieşirea din ţară

Oleg Polişciuk, director-adjunct, şef al Departamentului juridic al companiei de stat Energorinok din Ucraina spune că nu iau fost aduse la cunoştinţă motivele pentru care iau fost luate documentele şi ţinut la punctul de trecere timp de câteva ore.

Azi, dimineaţă în jurul orei 11.00, la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoie de la hotarul moldo-ucrainean, a fost reţinut Oleg Polişciuk, director-adjunct şi şef al Departamentului juridic al companiei de stat Energorinok din Ucraina. Oficialul ucrainean s-a aflat timp de trei zile în Republica Moldova în calitate de membru al delegaţiei oficiale guvernamentale a Ucrainei şi a participat la cea de a XIII-a reuniune a Comisiei mixte inter-guvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercial-economică ce s-a desfăşurat la Chişinău.
Oleg Polişciuk a declarat că a fost informat de către căpitanul Oleg Palancean că reţinerea sa se face în baza unei cereri survenită de la comisariatul de poliţie Râşcani din Capitală. „Nu mi s-a prezentat vre-un document în baza căruia am fost reţinut", a spus Polişciuk.

Reprezentanţii Serviciului de Grăniceri al Republicii Moldova, inclusiv căpitanul Palancean de la punctul de trecere Palanca au refuzat să confirme s-au să infirme reţinerea lui Oleg Polişciuk şi cu atât mai mult să expună motivele.

După mai mult de o oră de la reţinere lui Oleg Polişciuk i s-a permis să treacă frontiera moldo-ucraineană, fără a i se spune motivele sau să i se ceară scuzele de rigoare.

Oleg Polişciuk crede că aceasta a fost o încercare de intimidare. Cel mai probabil din partea unui fost deputat implicat în mai multe procese de judecată şi atacuri de tip raider la adresa întreprinderilor energetice din Republica Moldova şi Ucraina.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite