SCANDAL Poliţiştii contribuie la creşterea volumului ţigărilor de contrabandă la hotarul moldo-român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost găsite pe teritoriul României.
Ţigările au fost găsite pe teritoriul României.

Primele rezultate oficiale ale anchetei demarate de poliţie în cazul mijloacelor de transport burduşite cu 420.000 de pachete de ţigări de contrabandă arată că şeful turei care se afla de serviciu în noaptea de 5 spre 6 noiembrie ar fi schimbat direcţia de filmare a camerelor cu termoviziune astfel încât contrabandiştii să poată trece nestingheriţi prin vamă.

Ancheta Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF)la Sectorul de la Oancea, imediat după ce o uriaşă cantitate de ţigări provenită din Republica Moldova a fost descoperită la Bereşti, Galaţi arată că au existat unele deficienţe care au contribuit la producerea evenimetului.

În speţă este vorba despre încălcarea de către şeful de tură a dispoziţiilor date de către conducerea S.P.F. Oancea, prin planificarea celor două autospeciale „Land Rover" dotate cu aparatură de termoviziune să execute supravegherea la frontiera verde pe alte direcţii decât cele planificate, fără aprobare şi fără a avea informaţii referitoare la producerea vreunui eveniment.

„Acest fapt a condus la introducerea ilegală în ţară, prin zona de competenţă a S.P.F. Oancea a cantităţii de 422.572 pachete ţigări de diferite mărci respectiv Plugarul, Winston, Wont 08 şi Viceroy", se arată în comunicatul remis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În urma celor constatate, şeful de tură este anchetat în regim de urgenţă şi va trebui să dea explicaţii în faţa consiliului de disciplină.

"Măsurile au drept scop stabilirea existenţei/inexistenţei vinovăţiei în comiterea abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici, precum şi neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului", se arată în comunicatul amintit.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă sancţiuni grave, care pot merge până la excluderea din sistem.

„Până la finalizarea cercetării prealabile, ofiţerul în cauză a fost delegat să îşi desfăşoare activitatea într-un compartiment neoperativ. Menţionăm că, începând cu data de 09.11.2011, ofiţerul figurează internat la Spitalul Militar de Urgenţă Galaţi - secţia Chirurgie", se mai arată în comunicatul IJPF.

Acest caz confirmă faptul că în ultimul timp la hotarul moldo-român a crescut numărul de poliţişti care fac contrabandă cu ţigări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite