SCANDAL: Vama transnistreană a arestat 6 mii tone de metal vechi „exportat” de întreprinderea moldovenească „Metalferos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul invocat sunt preţurile exagerat de mari din declaraţiile vamale, care le-a făcut pe autorităţi să considere că la mijloc ar fi o schemă de evaziune fiscală de proporţii.

În lunile martie-aprilie 2011, întreprinderea de stat Metalferos din Chişinău a livrat circa 6 mii tone de fier vechi Uzinei Metalurgice e la Râbniţa, care face parte din imperiul metalurgic al miliardarului rus Alişer Usmanov.
Aşa-zisele autorităţi vamale din regiunea separatistă au pus sub arest metalul pe motiv că preţul de 290 de dolari tona, indicat în documentele prezentate la vamă ar fi de cel puţin două ori mai mari comparativ cu metalul adus din alte părţi.

Potrivit presei şi autorităţilor vamale locale, există suspiciunea că preţul a fost indicat mai mare, pentru ca Uzina Metalurgică să plătească taxe mai mici la exportul producţiei finite.
De notat că Uzina Metalurgică de la Râbniţa este cea mai mare întreprindere din regiune şi din Republica Moldova, dar ea staţionează deja un an de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite