În oraşul Odesa au apărut afişe cu soldaţi români alături de tanchişti sovietici în calitate de eliberatori ai oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul zilei de 10 aprilie, data eliberării în anul 1944 de sub ocupaţia nazistă, străzile portului ucrainean de la Marea Neagră au fost împânzit cu afişe care conţin imagini calificate drept o blasfemie la adresa veteranilor Armatei Roşii.

În ajunul sărbătorii zilei eliberării Odesei de sub ocupaţia naziştă, în oraş au fost plasate afişe stradale titlul de "Odesa, oraş-erou" pe care se găsesc fotografii ale ocupanţilor români, relatează postul TV regional Riak-Inform.

Potrivit postului TV pe afişe ar fi fotografii făcute în toamna anului 1941, cu soldaţi români ce se odihnesc pe bulevardul Primorsk după ce au ocupat Odesa.


Alături de fotografia cu soldaţii români se găseşte o fotografie cu tanchiştii sovietici ce intrau ca eliberatori la 10 aprilie 1944 în portul ucrainean de la Marea Neagră.

Câţiva consilieri locali au cerut administraţiei celui de-al treilea oraş ca mărime din Ucraina să scoată afişele, dar Aleksandru Kostusev, preşedintele consiulului local a respins cererea ca nefondată.


De notat că armata română a purtat lupte grele din luna august şi până la 22 octombrie 1941 pentru a ocupa oraşul Odesa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite