Au fost afișate rezultatele la BAC. Elevii, hotărâți să depună contestații

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 5.000 de lucrări au fost apreciate cu note de „10“
Aproape 5.000 de lucrări au fost apreciate cu note de „10“

Acum o oră au fost afișate rezultatele celor patru probe de la sesiunea de Bacalaureat din acest an. Unii au plâns de fericire, alții de emoție, iar alții că nu au luat nota așteptată.

Performanțele candidaților urmau să fie afișate la toate cele 159 de centre de Bacalaureat din țară. În unele raioane însă, elevii vor mai trebui să aștepte până mâine dimineață.

„Se putea și mai bine" este părerea celor mai mulți dintre absolvenți. „Îmi mai trebuia un punct ca să iau «9» la geografie și un punct pentru «8» la matematică. Verificatorii au fost prea corecți", este părerea Olgăi, o tânără de la un liceu din Capitală. Fata a prins déjà rând pentru a depune contestație, alături de alți câțiva colegi, care își doresc „să li se facă dreptate". „Am luat «8» la franceză. Știu limba asta mai bine decât româna, urmează să plec la studii în Paris. Nu-mi dau seama ce greșeli am făcut", ne-a mărturisit Svetlana, o altă absolventă din Chișinău.

Reamintim că statistica prealabilă publicată de Ministerul Educației în această dimineață atestă 4% din lucrări scrise pe note de «10». Totodată, 5.000 de absolvenți au picat Bacalaureatul în acest an. Aceștia mai au însă o șansă, pentru că îi așteaptă o sesiune suplimentară în luna iulie.

Cei nemulțumiți de rezultat au48 de ore ca să depună o contestație. Aceasta va consta dintr-o cerere scrisă în care va fi indicată partea testului care urmează a fi revăzută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite