S-a încheiat înmatricularea la universităţi. Cea mai solicitată a fost Academia de Studii Economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi au fost afişate rezultatele înmatriculării la studii superioare de licenţă (ciclul I) şi la studii superioare masterat, ciclul II. Actele de studii au fost acceptate pentru deţinătorii diplomelor de bacalaureat, diplomelor de colegii, a diplomelor de studii superioare de licenţă.

22.811 tineri au concurat pentru 6.868 de locuri bugetare şi 16.027 de locuri pentru studiile cu taxă. Cele mai multe cereri. S-a constatat că cele mai solicitate au fost Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţeanu", Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia "Ştefan cel Mare", Academia Militară a Forţelor Armate, Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Cele mai solicitate nouă specialităţi sunt: Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice (18 persoane pe un loc), Dreptul - 16, arhitectura, designul interior - 13, relaţiile internaţionale - 13, tehnologiile informaţionale - 12, medicina - 12 (stomatologie), specialităţile economice - 10, jurnalismul - 9 şi telecomunicaţiile - 7.

La universităţile cu profil pedagogic, cele mai multe cereri în raport cu numărul de locuri oferite au fost depuse la Universitatea de Stat "A.Russo" din Bălţi, US "B.P.Haşdeu" din Cahul, Universitatea Pedagogică de Stat "I.Creangă", Chişinău. Cele mai solicitate specialităţi aici rămân a fi pedagogie preşcolară, pedagogia învăţământului primar; psihopedagogia; pedagogia socială; limbi moderne.

A II-a etapă a Admiterii - 2011 în instituţiile de învăţământ superior va avea loc în perioada 6-11 august 2011. Potrivit viceministrei Loretta Handrabura, la ciclul I, studii superioare de licenţă, au rămas neacoperite 550 locuri cu finanţare bugetară, care vor fi anunţate pentru concursul repetat. Dintre acestea, peste 150 de locuri sunt pentru alolingvi şi 147 pentru absolvenţii raioanelor de Est.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite