S-a dat startul la negocierile privind crearea Zonei de liber schimb cu UE. Moldova a fost lăudată şi încurajată de Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bruxelles, premierul s-a întâlnit şi cu Karel De Gucht, comisar european pentru Comerţ
La Bruxelles, premierul s-a întâlnit şi cu Karel De Gucht, comisar european pentru Comerţ

Astăzi, premierul Vlad Filat a participat la Bruxelles, la ceremonia oficială de lansare a negocierilor privind instituirea Zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană (DCFTA).

Aflat la Bruxelles, Vlad Filat s-a întâlnit şi cu Karel De Gucht, comisar european pentru Comerţ şi cu Radoslaw Sikorsy, ministrul de externe al Poloniei, ţară ce exercită preşedinţia Uniunii Europene. Karel De Gucht, comisarul european pentru Comerţ a menţionat că demararea negocierilor privind instituirea Zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător va conduce la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi UE.

În acelaşi timp, Vlad Filat a dat asigurări că aceste negocieri vor fi la fel de dinamice precum cele înregistrate pe Acordului de Asociere şi a Acordului privind spaţiul aerian comun. „Pentru Republica Moldova, lansarea negocierilor şi ulterior instituirea Zonei de Comerţ Liber reprezintă nu doar un pas înainte în apropierea ţării de UE, ci şi o cale de continuare a procesului de modernizare a ţării, de dezvoltare în conformitate cu principiile unei economii de piaţă viabile şi prospere", a declarat premierul.

Tot astăzi, Vlad Filat s-a întâlnit cu Dacian Cioaloş, comisarul european pentru Agricultură. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre cooperarea moldo-comunitară în domeniul agroalimentar şi prezenţa produselor moldoveneşti pe piaţa europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite